Casco appartement met uitbouw, Utrechtsedwarsstraat 2015

In het centrum van Amsterdam in de Utrechtsedwarsstraat hebben klanten waar ik eerder voor heb gewerkt het hele huis kunnen kopen. Ze wilden graag dat ik ging beginnen op de begane grond, voorheen voor de helft een appartement en de andere helft was een garage. Deze ruimte moest worden verbouwd tot een nieuw appartement met een uitbouw.

We hebben eerst alles gesloopt, waarna we tot een vervelende ontdekking kwamen; de constructievloer van beton was volledig ingestort onder zijn eigen gewicht, waarschijnlijk door te weinig of geen wapening. De klanten wilden niet dat ik deze vloer ging wegslopen en een nieuwe fundering ging maken maar ze wilden liever een vloer boven de oude constructievloer. Deze vloer steunt op de draagmuren en de pilaren die wel goed waren gefundeerd.

De opdracht was als volgt; alles aanleggen en klaarmaken voor een toekomstig appartement maar vooralsnog geen badkamer, keuken en scheidingswanden plaatsen. Nadat ik  het casco zou opleveren wilden ze voor twee jaar lang in deze ruimte Puzzle Rooms plaatsen. Na het eindigen van deze attractie zou ik dan het appartement alsnog afmaken.

Met de uitbouw moesten eerst twee palen worden geslagen voor een goede fundering. Omdat er geen ramen in de achtergevel mochten hebben we zoveel mogelijk glas gebruikt in de zijgevel en de grootste koepel in het dak gemaakt die je kan krijgen, met een dagmaat van 2 x 2 meter, hierdoor is er ontzettend veel lichtinval!

Ook hebben we de gang naast het appartement aangepakt. Door waterschade van de buren moest hier een nieuwe trap geplaatst worden.Daarna hebben we al het leidingwerk weggewerkt met koofjes en meters achter betimmering en deurtjes gemaakt. Een houten lambrisering langs de wanden aangebracht en de rest gestuukt, zo komt de nieuwe merbau trap goed tot zijn recht.

De uitbouw is erg strak en mooi geworden. We kunnen dan ook niet wachten om terug te komen om het appartement helemaal af te maken.

 

 

Project in samenwerking gemaakt met Daan Swart en Tobias Hirdes