Huetlaan, Utrecht 2024

In dit gezellige volkswijkje in Utrecht staat een eengezinswoning op de Huetlaan.

Merel en Erik de bewoners, die op mijn naam kwamen naar aanleiding van een schilderij van de kunstuitleen, hebben mij gevraagd langs te komen om te kijken of ik een ontwerp voor ze wil maken en aansluitend de verbouwing van hun huis zou willen uitvoeren. Mijn eerste reactie was dat ik eigenlijk niet snel werk met klanten buiten mijn eigen netwerk en dat Utrecht toch iets buiten mijn werkgebied ligt. Maar ik was natuurlijk wel erg benieuwd naar de mensen die mijn kunstwerk uitkiezen! En bij de eerste ontmoeting was er direct een klik en een vertrouwen dat dit een leuke samenwerking zou gaan worden.

Eind 2023 ben ik begonnen met ontwerpen en na veel overleg en aanpassingen kwamen we eruit. Aangezien het een kleine woning is moest in ieder geval de schoorsteen en een draagmuur weg, moest er meer licht naar binnen komen door middel van een grotere pui en hebben we de punt in het dak erbij getrokken. Dus meer open, meer ruimte en meer licht!

Verder hebben we gekozen voor vloerverwarming, elektrisch koken en zo veel mogelijk goed isoleren waar mogelijk is.

Aangezien er al eerder aan het huis was verbouwd waren er veel uitdagingen met de constructie. We hebben veel muren moeten verstevigen en veel staal moeten gebruiken, onder andere een stalen portaal moeten plaatsen op de plek van een draagmuur die dus ook op de fundering moest rusten omdat er te weinig oplegging was en de muren niet stevig genoeg waren. Na het constructieve werk hebben we de vloeren eruit gehaald en alles goed geïsoleerd, naast de vloeren ook het plafond, muren en daken. Al het leidingwerk vernieuwd, ketel verplaatst, badkamer en wc vernieuwd. Leuk detail, zie schuifdeur badkamer voor ruimte besparing.

Met een prachtige afwerking van een Corestonevloer (een harde steenachtige gietvloer), nieuwe afwerking van het hout, nieuwe kasten, prachtige afwerking met eikenfineer van de keuken en al het schilderwerk fris en modern met 9016 geschilderd, behalve de trap en de schuifkast, die kregen een prachtig oud groen als kleur.

Nu ziet het huis er zeer modern maar met behoud van een warm gevoel, stijlvol en prachtig uit!

 

Keuken nu met tijdelijk blad foto´s nieuwe keukenblad komen er aan!