Ruime begane grond woning op de Kerkstraat Amsterdam 2017

In hartje Amsterdam op de Kerkstraat heb ik de opdracht gekregen om een bestaande begane grond woning te renoveren naar de eisen van de nieuwe bewoners. De woning was al erg mooi gerenoveerd met een duidelijk design.

De klanten vonden dit design goed en wilden dit uiterlijk zeker behouden en respecteren. Maar naast een nieuwe keuken, wasruimte en extra badkamer moest de woonruimte worden gescheiden voor een extra kamer en moest er meer privacy komen voor hunzelf en hun al grotere kinderen. Dit betekende dat enkele transparante wanden moesten worden bekleed, er nieuwe scheidingswanden moesten komen en dat er extra aandacht moest worden besteed aan geluidoverlast.

De hal en toilet moesten worden geüpgraded en het toilet moest een goede ventilatie krijgen. De wasruimte was vooral een praktische opdracht; veel kasten en de droger en wasmachine op makkelijke werkhoogte.

Voor de keuken moest de hele elektrische installatie worden vernieuwd voor alle nieuwe apparaten en elektrisch koken. De keuken is gekozen bij Jerome Schram in Amsterdam en hebben we mooi afgewerkt met beton ciré.

De badkamer die aan de Master-bedroom moest zitten moest een zachte overgang krijgen, één die samenvloeide met de slaapkamer daarom hebben we ook hier gekozen voor beton ciré op de wanden en voor zachte kleuren. Mooi onderdeel van de badkamer is het dakraam met ventilatie.